Putin k svojej budúcnosti: Ja sa ešte nikam preč nechystám

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Diskutér sa zaujímal o to, ako asi bude Rusko vyzerať deň po Putinovom odchode z prezidentského úradu. “Kam sa ponáhľate, ja sa ešte nikam nechystám,” vyhlásil Putin podľa agentúry TASS.

    Podľa jeho slov sa “Rusko už aj teraz cíti sebaisto a sebestačne, je otvorené pre spoluprácu so všetkými partnermi vrátane Spojených štátov”. 

    V tejto súvislosti Putin vyjadril nádej, že “k tomuto poznaniu” dospejú aj zahraniční partneri Ruska, a “potreba vyriešiť spoločné úlohy a problémy nás povzbudí k efektívnej spolupráci.”

    Pokiaľ ide o ďalší rozvoj Ruska, Putin zdôraznil dôležitosť realizácie veľkých vládnych projektov. Vyjadril presvedčenie, že “ak sa vydáme na cestu ich realizácie, krajina sa zmení – a zmení sa k lepšiemu”. 

    Putin na fóre vyzval Spojené štáty, aby sa vzdali politiky jednostranných sankcií a hľadali s Ruskom styčné body. Dodal, že Rusko je pripravené na spoluprácu s USA, a podotkol, že o tom chce hovoriť s prezidentom USA Donaldom Trumpom, keď sa stretnú v rámci nadchádzajúceho summitu G20 v Argentíne.

    - Reklama -