Putin je skorumpovaný, vyhlasuje minister financií USA. Putinov hovorca reaguje

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin (Autor: SITA)

    „Vedeli sme, že Putin odmeňuje zo štátneho majetku svojich priateľov a prehliada tých, ktorých tak nevníma. Či už ide o ruské energetické bohatstvo alebo iné štátne zákazky, dostávajú sa k nim tí, u ktorých Putin verí, že mu budú slúžiť. Pre nich je to klasický obraz korupcie,“ konštatoval americký minister financií Szubin pre BBC. V USA sa o podobných praktikách pána Kremľa vie už roky.

    Západ uvalil sankcie na ľudí z Putinovho okolia potom, keď ruskí vojaci obsadili ukrajinský Krym. Ale na samotného Putina sa sankcie nevzťahovali. Nedá sa pritom vylúčiť, že Putin je vlastne najbohatším mužom na svete, lebo ťaží z ruského štátneho majetku. Možno je preto načase uvaliť sankcie na samotného Putina. Ten však svoj majetok šikovne skrýva. Okrem iného mu má patriť napríklad 57 metrov dlhá jachta, ktorú mu daroval majiteľ anglickej Chelsea Roman Abramovič.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Naznačoval to napríklad niekdajší agent sovietskej KGB a neskôr aj nástupníckej ruskej FSB Alexandr Litvinenko, ktorý bol v roku 2006 otrávený vo Veľkej Británii. Na ostrove sú presvedčení, že príkaz na odstránenie Litvinenka vzišiel z hlavy samotného vládcu Kremľa.

    Hovorca prezidenta Vladimira Putina Dmitry Peskov označil úvahy ministra Szubina za čistú fikciu. BBC sa vraj snažila získať aj vyjadrenie prezidenta Putina, ale odmietol. V roku 2008 označil podobné tvrdenia za nezmysel, ktorý si niekto „vydlabal z nosa“.

    - Reklama -