Putin je ochotný stretnúť sa s Trumpom, prízvukuje Lavrov

    0
    Najočakávanejšie podanie rúk roka 2017, medzi Vladimirom Putinom (vľavo) a Donaldom Trumpom (Autor: TASR)

    “Prezident Putin je na takéto stretnutie pripravený,” povedal Lavrov v rozhovore, ktorý zverejnila ruská štátna agentúra RIA Novosti. 

    Ruský minister v tejto v súvislosti pripomenul, že Trump telefonicky pozval Putina na rokovania do Bieleho domu a zároveň vyjadril ochotu podniknúť recipročnú návštevu Ruska. Americký prezident tiež podľa Lavrova opakovane vyjadruje želanie mať dobré vzťahy a riešiť problémy vo vzťahoch s Ruskom.

    “Takýto prístup je lepší, ako nemať dobré vzťahy. Len idiot by zmýšľal ináč,” citovala Lavrovove slová agentúra DPA. 

    Donald Trump zatelefonoval Vladimirovi Putinovi 20. marca, aby mu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách. Biely dom aj Kremeľ vtedy uviedli, že obaja vtedy diskutovali aj možnom osobnom stretnutí, píše server Hlasu Ameriky.

    Trump a Putin sa stretli vlani v júli na summite skupiny G20 v nemeckom Hamburgu. 

    Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú podľa agentúry DPA v súčasnosti obzvlášť napäté v súvislosti s diplomatickou roztržkou vyvolanou otrávením bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa. Vzájomné spory sa vyostrili aj v dôsledku údajného chemického útoku v sýrskom meste Dúmá a následných odvetných vzdušných úderov Spojených štátov a ich spojencov na ciele v Sýrii. 

    - Reklama -