Putin je na najlepšej ceste stať sa diktátorom, tvrdí ruský novinár

    0
    Ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    V rozhovore pre Českú televíziu novinár Sergej Parchomenko podotkol, že ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi ide o to, aby odpútal pozornosť Rusov od konfliktu na Ukrajine. Neváha pri tom využiť aj sýrske dobrodružstvo. „Bolo ohromujúce, že počas jedného alebo dvoch týždňov ukrajinská téma, ktorá plne zamestnávala oficiálne médiá, náhle zmizla – zrazu žiadna Ukrajina, polovica spravodajstva sa venuje sýrskym udalostiam. Je to dielo štátnej propagandy,“ hovorí novinár. Rusi totiž často hľadia na svet optikou, ktorú im predkladá televízia.

    Navyše, Putinov režim vraj systematicky pracoval na tom, aby dostal médiá pod kontrolu. Doslova nezávislých zdrojov nie je mnoho, existujú najmä v on-line podobe, ale majú ešte jeden problém. Kremeľská propaganda údajne pracuje na tom, aby občania nezávislé zdroje nevyhľadávali.

    Putin si vraj „brúsi zuby“ ešte aj na internet a je teda na najlepšej ceste stať sa diktátorom – v Rusku už dnes vládne autoritársky režim, ktorý prehlbuje svoje pôsobenie na spoločnosť.

    - Reklama -