Psychicky chorý imigrant dobodal sociálnu pracovníčku. O veku klamal, azylák o tom vedel

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Vo švédskom Molndale sa v azylovom centre pre mladistvých utečencov stala vražda. Imigrant Youssaf Khallif Nuur dobodal na smrť mladú sociálnu pracovníčku Alexandru Mezher ešte minulý mesiac.

    Psychicky labilný imigrant v centre bezdôvodne nožom zaútočil aj na iného utečenca. Alexandra sa pokúšala bitke zabrániť, Nuur však nôž obrátil proti nej a brutálne ju dobodal do chrbta a stehna. Alexandra zraneniam podľahla.

    Nezmyselnej smrti čerstvo promovanej psychologičky sa dalo predísť.  Problémového Youssafa práve pre jeho psychické problémy odmietlo viacero zariadení. Tento azylový dom sa ho však napriek alarmujúcemu nedostatku zamestnancov rozhodol prijať.

    Zamestnanci sa o svoju bezpečnosť báli viac ako rok a naliehali, aby im pridelili posily. V osudnú noc bola z personálu v centre Alexandra úplne sama. 

    Aby ho azylový dom prichýlil, Somálčan tvrdil, že má len 15 rokov. Nakoniec sa ukázalo, že klamal a je minimálne o tri roky starší. To, že si psychicky chorý muž na žiadnu vraždu nespomína, mu nepomôže. Pred súd sa postaví ako dospelý.  O prípade informovali noviny DailyMail.

    - Reklama -