Psy budú štekať a karavána pôjde ďalej. Kaník pokračuje v kritike opozície

    0
    Ľudovít Kaník, poslanec NR SR (SDKÚ-DS) (Autor: SITA)

    Ľudovít Kaník si myslí, že keď sa budú pravicové strany správať tak ako doteraz, nič sa v našej krajine nezmení. Len si predstavme, že by to tak bolo za čias mečiarizmu. Možno by sme neboli ani v NATO a skončili by sme ako Bielorusko. Kaník má aj recept. Jednoducho treba spojiť sily a vytvoriť silnú koalíciu. Do toho sa však našim opozičným stranám príliš nechce.

    Kto porazí Fica?

    Tí najsilnejší budú sedieť vedľa Smeru. Ostatní budú poberať poslanecký plat a ďalšie štyri roky neurobia pre svojich voličov nič, myslí si Kaník. Už minule tvrdil, že stredopravé strany pôsobia odovzdane a len sa pripravujú na svoju úlohu – byť opäť v opozícii. Ich programy ostanú nenaplnenými slohovými prácami. „Stredopravé politické sily sa chystajú na zotrvanie v súčasnej bezmocnosti a zdá sa, že ich to ani veľmi netrápi,“ napísal vo svojom komentári na webe Denníka N exminister práce.

    Ak však má Slovensko postihnúť pozitívna zmena, len sedieť v kúte a čakať na svoj osud nestačí. „Opozícii chýba vôľa po víťazstve, po vládnutí, po skutočnej zmene, chýba reálny plán na to, ako získať vládu a zobrať ju z rúk Ficovho Smeru,“ upozorňuje Kaník. A  má aj riešenie. Treba sa spojiť do silnej koalície.

    Ani jeden opozičný hlas navnivoč

    So svojím osudom by sa opozícia nemala v žiadnom prípade zmieriť, lebo tak ani nič neurobí pre voličov „Ako sa vraví, psy budú štekať, ale karavána (vedená Smerom) pôjde ďalej. Ich (opozície) poslanci budú akurát tak poberať plat, ale programy budú úplne k ničomu,“ varuje Kaník.
    Predseda SDKÚ-DS priznáva, že nie vždy majú strany takú podporu, aby dokázali sami urobiť zmenu. Ak však ide o ministrany, vďaka čomu je pravica rozdrobená, treba hľadať alternatívne cesty. A tým je spájanie sa do koalície. To však našej opozícii nehrozí, hoci dobre niektoré strany vedia, že nemajú šancu dosiahnuť takú podporu verejnosti, aby zvíťazili.

    Po príklad by si mali ísť do čias, keď vládol Mečiar. Písali sa roky 1997 a 1998, keď vznikla SDK. Aj ostatné opozičné strany však mali väčšiu podporu, ako je to pri stranách dnes. Napriek tomu nezaspali na vavrínoch, ale spojili sa. „Aby neprepadol ani jeden opozičný hlas,“ upozorňuje Kaník.
     

    Celý komentár Ľudovíta Kaníka si môžete prečítať TU

    - Reklama -