Pseudoodborníci kastujú politikov, ale aj umelcov či odborníkov, píše Raši

    0
    Richard Raši (Autor: SITA)
    „Sú tu len tí dobrí alebo tí zlí. Tí dobrí, ktorí hlasno kričia, tí dobrí, ktorých názory sú tie správne, slušné, a tí zlí, ktorí by mali byť ticho, lebo ich názor aj tak nie je in,“ píše Raši v úvode komentára o tom, že má pocit, ako keby bolo všetko u nás iba čiernobiele.  
     
    Na Slovensku sa podľa podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu vytvorila v posledných týždňoch zvláštna atmosféra. Raši sa nevyhol ani tvrdej kritike spoločenských pomerov, aj keď nikoho nemenoval. „Pseudoodborníci kastujú ľudí, kastujú politikov, ale aj umelcov či odborníkov, a hodnotia ich nie za to, čo dokázali, čo urobili pre Slovensko, ale vytiahnu si niečo z ich minulosti a diskvalifikujú ich.
     
    Slovensko však nie je podľa Rašiho len dobré a zlé a nie je ani čierne a biele. „Slovensko je krajina plná inteligentných ľudí s názorom,“ dodáva. 
     
     
    Podpredseda vlády ďalej píše, že niektorí ľudia prezentujú svoje názory nahlas a iní tichšie. Je tu však podľa neho aj skupina ľudí, ktorá si svoj politický názor necháva pre seba. „Sú to ľudia, ktorí každé ráno vstávajú do práce, potom sa ponáhľajú za rodinou, učia sa s deťmi a snažia sa, aby ich najbližší mali podľa možností všetko, čo potrebujú. A keď si večer zapnú televízne správy či internet, nechcú vidieť, ako sa politici hádajú, ale čo spravili pre to, aby sa oni mali aspoň o trochu lepšie,“ myslí si Raši. 
     
    V závere komentára podpredseda vlády dodáva, že kabinet v z rekonštruovanej podobe pod vedením Petra Pellegriniho bude aj naďalej pokračovať v reformách, ktoré nastavila vláda pod taktovkou Roberta Fica. 
     
    Ohľadne informatizácie spoločnosti na Slovensku Raši sľubuje, že o pár mesiacov už nikto nebude musieť štátu predkladať štyri druhy výpisov – z obchodného a zo živnostenského registra, z katastra nehnuteľností a registra trestov. 
     
    Celý komentár nájdete TU
     
    - Reklama -