Prvotriedne svinstvo, radšej nech sa venuje boju proti alkoholu. Sulík si podal Európsku komisiu a Junckera

    0
    Tím SaS (Autor: SaS)

    V stredu 18. novembra predložila Európska komisia návrh novely smernice na výrazné obmedzenie súkromnej legálnej držby strelných zbraní. Novelu smernice už schválila aj Rada ministrov vnútra, nasledovať bude hlasovanie v europarlamente. Komisia daným návrhom reagovala na teroristické útoky z 13. novembra v Paríži, po ktorých sa zistilo, že džihádisti útočili ilegálne držanými zbraňami. Novela sa však týka legálne držaných zbraní.

    Europoslanec Sulík v tom nevidí logiku a považuje to za „prvotriedne svinstvo“. „Sprísniť legálnu držbu zbraní, lebo teroristi zabíjali ilegálne držanými zbraňami, považujem za prvotriedne svinstvo,“ vyjadril sa na Facebooku.

    Status Richarda Sulíka na Facebooku. (Zdroj: FB)

    „V čase, keď sú ľubovoľní Európania v priamom ohrození života, im ide Európska komisia pod rúškom boja proti terorizmu sťažiť súkromnú držbu zbraní. Pritom s legálne držanými strelnými zbraňami sa pácha štatisticky zanedbateľný počet trestných činov,“  napísal v komentári na portáli HNonline.  

    „Kuchynský nôž je pre spoločnosť rádovo väčším ohrozením. Novela v rozsahu päťtisíc slov bola dávno pripravená, len sa čakalo na „vhodnú“ príležitosť, kedy vystrašené obyvateľstvo bude klásť menší odpor a kedy sa predseda komisie Jean-Claude Juncker môže búchať do pŕs, ako on bojuje proti terorizmu,“ uviedol.

    Novelu o obmedzení legálnej držby zbraní predložila Komisia podľa Sulíka „ultra rýchlo“. „O ochrane vonkajších hraníc kváka vyše pol roka a stále nič. Na zaplakanie,“ doplnil.

    K  návrhu novely smernice na výrazné obmedzenie súkromnej legálnej držby strelných zbraní sa vyjadril aj šéf NOVY a poslanec NR SR Daniel Lipšic. „My sme zaviedli jednorázové psychotesty pre držiteľov zbraní, aby ich nemohli držať psychicky labilné osoby, ale ďalšie sprísňovanie bude viac v prospech teroristov. Tento návrh musíme odmietnuť,“ vyjadril sa na sociálnej sieti.

    - Reklama -