Protiútok sa vraj podaril. Kurdi znova dobyli kľúčové pohraničné mesto

    0
    Bojovník Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF) hliadkuje na mieste, kde mali základňu americké vojská (Autor: TASR)

    Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF) získali kontrolu nad väčšinou častí Ras al-Ajnu po tom, ako spustili protiútok voči tureckým jednotkám a ich spojencom z radov sýrskych povstalcov, uviedlo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

    Pri tomto protiútoku zahynulo najmenej 17 bojovníkov zo skupín spojených z Tureckom a štyria príslušníci milícií SDF, vyplýva z údajov organizácie.

    Ras al-Ajn sa nachádza na dôležitej zásobovacej a dopravnej trase medzi ďalšími pohraničnými mestami, ktoré kontrolujú sily SDF – mestom Tal Abjad ležiacim západne a mestom Kámišlí na východ, približuje DPA.

    Turecká oficiálna tlačová agentúra Anadolu v nedeľu informovala, že počas piateho dňa tureckej ofenzívy obsadili spojenecké sýrske jednotky mesto Sulúk, ležiace desať kilometrov južne od hranice na strategickej križovatke v okrese Tal Abjad.

    Podľa Anadolu boli z centra tohto mesta vyhnaní bojovníci sýrskych kurdských Oddielov ľudovej obrany (YPG), ktoré sú hlavnou ozbrojenou zložkou SDF.

    Kurdský predstaviteľ pod podmienkou anonymity povedal, že zrážky v Sulúku pokračujú, píše agentúra AP.

     

    - Reklama -