Protikorupčný pochod – diel č. 2, alebo ako sa študenti odmietajú vzdať a spájajú sily

    0
    Veľký protikorupčný pochod v Bratislave (Autor: MR)

    Na úrade vlády odovzdali memorandum so svojimi štyrmi požiadavkami, ktoré žiadali splniť do 14 dní. Zajtra pritom uplynú presne dva týždne od pošibačkového“ protestu študentov, ktorý sa konal v centre Bratislavy.

    Na prvý pochod  prišli tisíce ľudí, pričom organizátori žiadali okrem vyšetrenia káuz Bašternák a Gorila aj odvolanie Tibora Gašpara z postu policajného prezidenta, Roberta Kaliňáka z postu ministra vnútra a Dušana Kováčika z funkcie špeciálneho prokurátora.

    Viac o prvom pochode TU.

    Ani jedna z podmienok však v praxi nebola splnená a aj preto sa študenti okolo Dávida Straku a Karolíny Farskej rozhodli vyvinúť ešte väčšie úsilie. Dokonca spoja sily s vysokoškolákmi a v poradí druhý pochod tak môže byť ešte masívnejší.

    Snaha o petíciu

    „Bude približne o mesiac v Bratislave a pravdepodobne aj v Košiciach,“ povedal Denníku N spomínaný organizátor Straka. Mladí ľudia navyše plánujú vyzbierať 100-tisíc podpisov na petíciu, aby sa ich požiadavkami zaoberala národná rada.

    Premiér Robert Fico ako reakciu na protikorupčný pochod vyjadril spokojnosť tak s prácou Kováčika, ako aj policajného šéfa Gašpara. Fico rovnako podľa predpokladov podržal aj svojho straníckeho kolegu Roberta Kaliňáka. 

    - Reklama -