Proti Kotlebovi by mala vzniknúť široká aliancia. Na spojenie Smeru, Sulíka aj Matoviča vyzýva známy Banskobystričan

    0
    Marian Kotleba. (Autor: TASR)

    Myslí si to europoslanec za Smer-SD Vladimír Maňka, ktorý v posledných voľbách do vyšších územných celkov prehral v druhom kole v súboji s Kotlebom. Maňka si je takmer istý, že ak uvedená situácia nastane, strany sa proti Kotlebovi spoja. Krajské voľby budú na budúci rok.

    “Keď boli voľby vo Francúzsku a išiel tam socialista do súboja s Le Penom, tak sa všetci spojili proti Le Penovi a vyhrali. Na Slovensku to tak nebolo a vyhral Kotleba, ktorý prišiel so sľubmi, aj keď nepovedal konkrétne riešenia,” povedal Maňka. Toto by sa už podľa neho nemalo opakovať, pokiaľ by Kotleba kandidoval a dostal sa do druhého kola.

    “V prvom kole sa zhodnúť nemusia (Smer, SaS, OĽaNO-NOVA). Ale v druhom kole verím, že k takémuto kroku dôjde, ak tam Kotleba bude. A som si takmer istý, že to urobia napriek tomu, ako sú rozdelení. Lebo to, čo sa deje v kraji, je pre ľudí veľmi zlé,” povedal pre TASR Maňka. Europoslanec a bývalý predseda BBSK verí, že Kotleba už v ďalšom volebnom období nebude kraju šéfovať. Podľa Maňku treba ľuďom v prípade Kotlebu ukazovať, čo všetko sľúbil a čo z toho aj splnil.

    “Nesplnil nič. Kraj pod jeho vedením neprosperuje. Napríklad správa ciest je v strate, hoci predtým nikdy nebola. Treba ukázať na jeho hospodárenie, ktoré je veľmi negatívne pre obyvateľov kraja, na tomto ho môžeme poraziť. Kotleba nevie kraj riadiť,” zdôraznil Maňka, podľa ktorého populisti ako Kotleba nikdy nič nevyriešili.

    V Banskobystrickom kraji sa ako možní kandidáti na predsedu spomínajú Martin Klus zo SaS, ktorého by malo podporiť aj OĽaNO-NOVA, či generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev, ktorý by mohol nájsť podporu u Smeru-SD.


     

    - Reklama -