Protestovali, neposlúchali alebo sa previnili. Títo poslanci menili dres

    0
    Národná rada Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Poslanci majú za sebou osem odpracovaných mesiacov v novom volebnom období. Za ten čas sa stihol rozpadnúť poslanecký klub strany Sieť. Piati jej poslanci prešli k Mostu, traja sa stali nezávislými a Radoslav Procházka sa vzdal mandátu.

    Zaujímavý je príbeh Andreja Hrnčiara, ktorý vstupoval do veľkej politiky ako kandidát Mosta. Od Bélu Bugára po čase odišiel, aby sa k nemu neskôr opäť vrátil po nezhodách s Radoslavom Procházkom. „V živote je všetko tak, ako má byť, a nešiel som do nového prostredia, keďže v klube Mosta som už pôsobil predtým. S odstupom času tento krok hodnotím pozitívne,“ uviedol pre denník Nový Čas Hrnčiar.

    Od Procházku odišiel, ale k Ficovej vládnej koalícii sa na rozdiel od Hrnčiara nepridal aj aktivitou prekypujúci poslanec Miroslav Beblavý. „Bolo to pre mňa osobne, ale aj profesionálne jedno z najťažších období v živote, pretože som Radoslavovi Procházkovi naozaj veril.“

    Boris Kollár vylúčil z poslaneckého klubu trojicu Peter Marček, Rastislav Holúbek a Martina Šimkovičová, ktorá formálne patrí k nezávislým poslancom, ale všetci neraz podržia vládnu väčšinu.

    V máji náhle skonal na infarkt počas šoférovania poslanec Kotlebovej ĽS NS Ondrej Binder. Iný poslanec kotlebovej strany Andrej Medvecký po obvinení z ublížení na zdraví sa vzdal mandátu, nahradil ho Milan Mazurek. Skončil aj Daniel Lipšic. Líder NOVA zrazil dôchodcu, ktorý svojim zraneniam v nemocnici podľahol. Iný opozičný líder Richard Sulík si neuplatnil mandát a zostal poslancom Európskeho parlamentu. Smerák Erik Tomáš sa vrátil z pozície štátneho tajomníka ministerstva školstva do parlamentu. Zsolt Simon vystúpil zo strany Most-Híd pre Bugárovo spojenie s Ficom. 

    - Reklama -