Propaganda ISIS opäť udiera, na internete sa objavilo video z brutálnej popravy agenta ruskej FSB

    0
    Záber z propagandistického videa ISIS. (Autor: reprofoto: SITE)

    Na video upozornila spravodajská agentúra SITE monitorujúca džihádistické aktivity na internete. Video, ktoré bolo uverejnené v ruštine, hovorí o víťazstvách a úspechoch samozvaného Islamského štátu nad ruskými jednotkami operujúcimi v Sýrii. Dôkazom týchto úspechov má byť zajatý ruský dôstojník FSB identifikovaný džihádistami ako Evgeny Petrenko, ktorého vo videu brutálne popraví islamský militant tak, že mu odreže hlavu.

    Muž, ktorý má byť Petrenko, je nasnímaný najpv v džihádistickom väzení, kde ho militanti držia. Pod nátlakom je donútený apelovať na ostatných ruských agentov, aby sa vzdali boja proti ISIS. Zároveň sa priznáva k účasti na operáciách smerujúcich k boju proti teroristickej skupine, ako aj k infiltrácii ich buniek. „Tento idiot veril sľubom svojej krajiny, že ho neopustí ak bude zajatý,“ zaznie následne v nahrávke tesne pred tým, ako Petrenka popravili.

    Aj napriek tomu, že sa video javí veľmi autenticky, ruské úrady popreli, že by bol hľadaný, zajatý alebo zabitý niektorý z ich vojakov. Ruské ministerstvo obrany označilo džihádistické video za hoax. „Všetci ruskí vojaci v Sýrii sú nažive, majú sa dobre a plnia si svoje povinnosti v boji proti medzinárodnému terorizmu,“ uvádza sa v stanovisku ministerstva. Ruská FSB, ktorá operuje nezávisle od národného ministerstva obrany, a ktorej členom by mal údajne Petrenko byť, sa však k videu nevyjadrila.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -