Prokuratúra vyšetruje požiar Notre-Dame ako nehodu

    0
    Na snímke parížska katedrála Notre Dame z Montparnasského mrakodrapu so zničenou strechou po katastrofálnom požiari 16. apríla 2019. (Autor: TASR)

    “Nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmyselný trestný čin,” povedal prokurátor Rémy Heitz, ktorý dodal, že v súčasnosti prebiehajú výsluchy robotníkov, ktorí pracovali na rekonštrukcii katedrály.

    Poľutovanie nad rozsiahlym požiarom, ktorý spôsobil rozsiahle poškodenie Notre-Dame, vyslovila aj britská kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip.

    “Princa Philipa a mňa nesmierne zarmútil pohľad na plamene, ktoré pohltili katedrálu Notre-Dame. Vo svojich myšlienkach a modlitbách som v týchto ťažkých časoch s tými, ktorí v katedrále navštevujú bohoslužby a s celým Francúzskom,” uvádza sa v liste, ktorý Alžbeta II. zaslala francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi.

    Rozsiahly požiar, ktorý Chrám Matky Božej zachvátil v pondelok večer, sa hasičom podarilo v utorok úplne uhasiť. Zhorela však drevená strecha katedrály a drevená vežička – sanktusník – z 19. storočia.

    - Reklama -