Prokurátorovi Žilinkovi chceli zavraždiť ženu aj deti. Takto o tom prehovoril

    0
    Na snímke prokurátor Maroš Žilinka (Autor: TASR)

    Respekt citujú Hospodárske noviny

    „Objednávka bola daná na moju osobu tak, že moja vražda je priorita, ale že keď sa podarí zneškodniť aj príslušníkov rodiny, za každú ďalšiu hlavu je odmena desaťtisíc eur. Príslušníci rodiny boli v objednávke špecifikovaní ako manželka a dve deti,” povedal Žilinka pre český Respekt.

    Ako ďalej uvádzajú Hospodárske noviny, Žilinka pre Respekt o objednávke jeho vraždy povedal aj to, že sa k tomu objednávateľ uchýlil preto, že to pri ňom nevedeli zariadiť ani peniazmi, ani inak. 

    „Aké lepšie vysvedčenie môžem ako prokurátor dostať než to, že si so mnou taká osoba neporadí peniazmi ani inak – a jediným spôsobom, ako mi zabrániť v práci na prípade, je ma zlikvidovať,” skonštatoval Žilinka v Respekte.

    To, že mali chcieť zlikvidovať aj jeho rodinu, je podľa neho nová informácia, ktorú Žilinka v Respekte označil za „otrasnú“.

    V úvode spomínané osoby, ktoré pripravovali vraždu, sú obvinené aj v prípade úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, v ktorej príprave je obvinený aj Marian Kočner. 

    - Reklama -