Prokurátorka rozhodla o vydaní Vadalu do Talianska

    0
    Antonino Vadala (Autor: TASR)

    “Proti tomuto rozhodnutiu nie je prípustná sťažnosť. Zákonná lehota na realizáciu fyzického odovzdania osoby príslušným talianskym orgánom je desať dní. V týchto prípadoch vydanie zabezpečuje Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce – Národná ústredňa SIRENE,” uviedol Filičko. 

    Antonino Vadala, ktorý žije a podniká na východnom Slovensku, je v Taliansku stíhaný za drogovú činnosť. So svojím vydaním do Talianska súhlasil.

     Antonina Vadalu zadržala slovenská polícia 13. marca, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, aktuálne je vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

    O aktivitách a kontaktoch talianskeho podnikateľa na Slovensku písal predtým, ako bol zavraždený, investigatívny novinár Ján Kuciak.

    - Reklama -