Procházkov strmý pád takmer na dno. Namiesto gazdovania poriadna facka

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Na Procházkovu politickú odyseu si posvietil v komentári pre Aktuality.sk Marek Vagovič. Podľa neho ešte v prezidentských voľbách bol vo svojom živle a pôsobil autenticky, no potom, ako sa stiahol z parlamentu, stal sa z neho len umelo vytvorený produkt. „Gazda síce začal brázdiť Slovensko, v priamom kontakte s ľuďmi však pôsobil umelo. Štylizované boli aj jeho bilbordy a videá: ako z lacných reklamných katalógov. To už nebol autentický Procházka, ale obyčajný produkt,“ píše.

    Vagovič ďalej upozorňuje na Procházkovo pofidérne financovanie kampane a podčiarkuje aj jeho možné prepojenie k Pente. „Budúci premiér pravicovej vlády nemôže byť trójsky kôň oligarchov,“ hovorí. Taktiež sa mu nepozdáva „neúprimný“ boj Siete proti korupcii v zdravotníctve. Napriek tomu si Beblavý s Procházkom nedokázali upratať pred vlastným prahom a zistilo sa, že druhý muž strany kombinuje biznis s politikou.

    Vagovič ďalej podčiarkol fakt, že Procházka pred voľbami postupne strácal glanc. „Chýbala mu aj iskra a energia z prezidentskej kampane. Procházka už navyše nehral len sám za seba, čo mu išlo pri jeho egu vždy najlepšie. Bol až príliš zošnurovaný, lebo v hre bolo veľa záujmov. Programových, ideových, personálnych aj biznisových,“ píše komentátor.

    Údajne sa zobudil až v druhej polovici poslednej debaty RTVS. To bolo ale podľa Vagoviča už neskoro. „Procházka dostal od voličov poriadku facku. Zaslúžene. Za posledné dva roky bolo totiž v jeho slovách a činoch až príliš veľa rozporov,“ hovorí.

    - Reklama -