Procházka o Smere a svojom egu. A prezradil aj niečo zo straníckej kuchyne

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Bol by líder strany Sieť ochotný spolupracovať s Ficovým Smerom? Čo povedal o neznámych menách na jeho kandidátke? Prezradil v rozhovore pre Denník N. Za akých okolností pôjdete do vlády so Smerom? Na otázku Denníka N Procházka odpovedal priamo. „Ja si také okolnosti predstaviť neviem a ani si ich predstavovať nechcem. Pre nás bude účasť na vláde dávať zmysel iba vtedy, ak bude nástrojom na presadenie nášho programu,“ prezradil predseda strany. Neexistuje teda možnosť spolupráce Smeru a Siete? Procházka túto hypotetickú otázku zmietol zo stola argumentom o svojom egu.

    „Nemá to žiadnu logiku. Existuje tu predsa urbánna legenda o mojom egu. Nedá sa spolu s tým, že mám veľké ego, jedným dychom tvrdiť, že sa chcem v zásade na začiatku svojej politickej cesty vrhnúť do krutého objatia vládnej strany a biznisového zázemia,“ hovorí.

    Procházka na svojej kandidátke predstavil mená, ktoré bežnému človeku nie sú známe, no vďaka svojim schopnostiam a skúsenostiam do politiky a parlamentu údajne patria. Kandidátku Zuzanu Zimenovú si vie dokonca predstaviť ako ministerku v rezorte školstva. Presvedčili ho hlavne jej manažérske schopnosti a asertívna povaha.

    Vlada Bilčíka zase vidí ako šéfa eurovýboru. Igor Janckulík je údajne silnou autoritou na Orave a Simona Petrík založila apolitické združenie Platforma žien. 

    - Reklama -