Procházka by chcel povolebné politické salto. S kým by do vlády šiel?

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Pripomenul, že keď koncom decembra 2013 oznámil Robert Fico svoju prezidentskú kandidatúru, prieskumy aj ostrieľaní komentátori ho už pasovali za víťaza. “O tri mesiace utrpel v druhom kole zničujúcu prehru a keby nekandidoval Milan Kňažko, skončí už v tom prvom. Ľudia vedia vycítiť, kedy sa ich vlasť potrebuje pohnúť dopredu a ja mám silnú dôveru v ich zmysel pre rovnováhu,“ konštatoval predseda Siete.

    Podľa Procházku je jednou z tém volieb aj to, či voliči zariskujú prepad hlasov pri stranách, pohybujúcich sa okolo hranice zvoliteľnosti, a tým zvýšia šance na opakovanie jednofarebnej vlády Smeru. „Takmer polovica z každého prepadnutého hlasu sa totiž napokon môže pripočítať práve vládnej strane,“ poznamenal šéf Siete.

    Ambíciou jeho strany zostáva presadenie zásady osobnej zodpovednosti v celom verejnom priestore, praktická podpora rodiny a zásadné zníženie odvodového a byrokratického bremena pre malých a stredných zamestnávateľov a ich zamestnancov. „Nekandidujeme s týmto plánom do opozície, na to majú ľudia iné strany. Účasť na vláde však pre nás bude mať zmysel práve a len vtedy, ak bude nástrojom na presadenie tohto plánu. Práve preto, a dnes už s priamou podporou viac ako stotisíc ľudí, ďalej trváme na vylúčení schránkových firiem z verejného priestoru a na hmotnej zodpovednosti politikov,“ uzavrel Procházka.


     

    - Reklama -