Priznanie zvnútra Smeru: Keď to koalícia neustojí, tak si nezaslúžime byť vo vláde

    0
    Strana Smer tvrdí, že chráni Slovensko. (Autor: PK)
    Svojim koaličným partnerom poslal predseda NR SR a líder SNS len krátku správu a dátum koaličnej rady v nej vraj navrhol na 25. augusta, aj keď takýchto termínov už bolo viacero. 
     
    Na situáciu v koalícii reagovali pre Hospodárske noviny členovia Smeru-SD a nie všetkým bolo do reči. Komentovať dianie odmietla Jana Laššáková, ale zato dlhoročný poslanec Dušan Jarjabek povedal, že podľa neho sa potrebuje Dankova SNS zrejme ešte „dohodnúť vo vnútri“. To môže byť podľa neho dôvod, pre ktorý ministri neprídu na rokovanie vlády. 
     
    „Každý z tejto koalície si uvedomuje, že sme odkázaní aj na partnerov. Keď to koalícia neustojí, keď to neustojíme my všetci, tak si nezaslúžime byť vo vláde,“ varuje Jarjabek. 
     
    Podľa Richarda Rašiho by mali lídri koaličných strán „konečne“ zasadnúť za rokovací stôl. Problém je vraj v spôsobe komunikácie. Ten podľa Rašiho „zbytočne komplikuje možné dohody v budúcnosti“. 
     
    Ďalší smerák Miroslav Číž predčasné voľby nepredpokladá. „V tejto fáze má Andrej Danko pocit, že nemá primerané miesto v koalícii a niečo sa mu neplní. Treba počkať. Pevne verím, že zvíťazí zdravý rozum,“ myslí si poslanec za Smer-SD a dodáva, že nemá význam vyhrocovať situáciu.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -