Prizná Merkelová, že podcenila situáciu a utečenci už nemajú kam prísť? Hádajte, kto ju k tomu vyzýva

    0
    Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

    Utečencov je už v Nemecku viac než dosť a nemecká kancelárka by mala dať verejnosti jasný signál, že kapacity jednoducho nestačia, vyzval ju Seehofer. Informácie priniesla spravodajská televízia TA3.

    Hrozí kolaps

    Ak sa príliv utečencov do krajiny, ktorá je u nich v rebríčku popularity na prvom mieste, nezastaví, Nemecku hrozí do zimy kolaps, myslí si Seehofer. Podľa neho je na vine práve Merkelovej benevolentnosť. Urobila totiž veľkú chybu, keď do krajiny pustila neregistrovaných utečencov z Maďarska. Tí kancelárku priam velebili a inde ako do Nemecka už ani nechcú ísť. Je ich však už toľko, že krajina by mala v ich prijímaní zaradiť spiatočku. Utečenci prichádzajú do Bavorska aj z Rakúska.

    Hrozí viac násilia

    Miestne úrady v Bavorsku už ubytovali 58-tisíc žiadateľov o azyl. Kancelárka Merkelová sa má teraz podľa bavorského premiéra priznať, že kapacity sú už vyčerpané.

    O vyhrotenej situácii v Nemecku informuje aj polícia. Podľa nej hrozí aj väčšie riziko vzniku konfliktov v ubytovniach, kde sú utečenci ubytovaní. Tí sa totiž bijú aj medzi sebou. Od krajiny majú priveľké očakávania, nie sú spokojní s podmienkami či stravou. Situácia v krajine sa tak začína vymykať spod kontroly.

    - Reklama -