Pristúpila Clintonová na Trumpovu hru? Obula sa doňho totiž skutočne nevyberane

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Clintonová podľa vlastných slov pozná náročnosť “práce” najvyššieho predstaviteľa USA, čo ju priviedlo k záveru, že Trump “nie je kvalifikovaný na to, aby bol prezidentom”.

    Výroky súpera, ktorý okrem iného kritizoval Britániu, vyjadril ochotu rokovať s vodcom Severnej Kórey a spochybnil budúcnosť členstva USA v NATO, bývalá ministerka zahraničných vecí označila za “nezodpovedné, bezohľadné a nebezpečné”. 

    Podľa agentúry AP patria tieto vyjadrenia medzi najdôraznejšie, aké Clintonová doteraz adresovala Trumpovi, ktorý pravdepodobne bude jej protikandidátom v prezidentských voľbách naplánovaných na 8. novembra. 

    Clintonová sa v rozhovore pre CNN venovala taktiež vnútrostraníckemu nominačnému súboju s vermontským senátorom Berniem Sandersom, ktorý sa podľa nej už “prakticky” skončil v jej prospech, hoci musí v primárkach získať ešte najmenej 90 delegátov, aby si mohla byť istá svojou nomináciou. Nevylúčila pritom možnosť, že v prípade získania straníckej nominácie by išla do volieb spoločne so Sandersom ako kandidátom na post viceprezidenta.

    - Reklama -