Prišiel čas na zmenu. Koaličná vláda stratila zmysel. Progresívne Slovensko hovorí o svojej šanci

    0
    Predseda Smer-SD a premiér Robert Fico (uprostred), predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko (vľavo) a predseda Most-Híd a podpredseda NR SR Béla Bugár (Autor: TASR)
    Jeden z členov správnej rady občianskeho združenia Progresívne Slovensko Michal Truban, ktorý je úspešným podnikateľom, sa k vypovedaniu koaličnej zmluvy Andrejom Dankom vyjadril na sociálnej sieti. Nikoho síce nemenoval, ale z krátkeho komentára je jasné, komu sú riadky adresované. 
     
    „Krajina najviac trpí, keď namiesto vládnutia a jej vylepšovania sa šaškuje a hrá divadlo. Aj keď v ich prípade to možno znamená pre Slovensko ten lepší variant. Stihnú menej pokaziť a ukradnúť,“ píše Truban na svojom facebookovom profile. 
     
    Podľa úspešného podnikateľa a investora potrebuje Slovensko „progresívnu vládu s novými ideami a novou energiou a hlavne bez šaškovania“, pričom posledné slovíčko zvýrazňuje veľkými písmenami.  
     
    Progresívne Slovensko je síce občianske združenie (OZ), ale politické ambície jeho zakladatelia, medzi ktorých patrí aj Truban, netaja. 
     
    „Predčasné voľby, ak k nim dôjde, budú šancou, ako sa konečne nadýchnuť. Progresívne Slovensko je pripravené sa tejto šance chopiť. Máme jasnú predstavu, ako posunúť krajinu vpred, a silnú regionálnu organizáciu pripravenú na predvolebnú kampaň,“ píše. 
     
    Trubanov komentár patrí k facebookovému statusu Progresívneho Slovenska, v ktorom sa už v názve píše o koaličnej kríze aj predčasných voľbách. „Prišiel čas na zmenu. Koaličná vláda dnešným dňom stratila zmysel svojej existencie. Nielenže nemá ucelenú víziu, ako riešiť výzvy budúcnosti, ale nedokáže zabezpečiť ani základnú politickú stabilitu ako hrádzu proti extrémizmu,“ píše OZ na svojom oficiálnom facebookovom profile. 
     
    Progresívne Slovensko vyhlasuje, že krajina „potrebuje progresívnu a proeurópsku vládu, s novými ideami a novou energiou“ a to chce občianske združenie vraj dosiahnuť spolu „so všetkými, ktorí zdieľajú progresívne hodnoty“. 
     
     
    - Reklama -