Prípad Lipšica a Grendela vyšetruje polícia už viac ako rok

    0
    Daniel Lipšic (Autor: Facebook Daniela Lipšice)

    “V predmetnej veci vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vykonáva procesné úkony po vznesení obvinenia. Dokazovanie nebolo doposiaľ ukončené,” povedal Wäldl pre TASR.

    Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave koncom minulého roka informovala, že zamietla sťažnosti obvinených Lipšica a Grendela, ktoré podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia v medializovanom prípade možného vyzradenia bankového tajomstva.

    Ako informovala KP, policajný vyšetrovateľ 13. októbra 2016 vzniesol obvinenie voči Danielovi Lipšicovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom a taktiež pre prečin poškodzovania cudzích práv a prečin ohovárania.

    Gábor Grendel čelí obvineniu pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom.

    Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mali obaja poskytnúť v apríli 2012 novinárom informácie a listinné doklady v súvislosti s kontrolou v Privatbanke, ktoré mali získať neoprávnene. Lipšic mal podľa názoru vyšetrovateľa taktiež ako poslanec NR SR v novembri 2014 vystúpiť s prejavom pred médiami v úmysle poškodiť finančnú skupinu Penta a Jaroslava Haščáka tým, že v súvislosti s predajom CT prístroja mal uviesť nepravdivé údaje.

    Lipšic a Grendel na brífingu 18. októbra minulého roka okrem iného tvrdili, že za vzneseným obvinením voči nim je snaha kriminalizovať opozíciu.

    - Reklama -