Prípad Bašternák: Vyšetrovanie pokračuje

    0
    Ladislav Bašternák (Autor: TASR)

    „V prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,” uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

    Koncom júna Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave zamietla sťažnosť Ladislava B. a jeho obhajcu voči najnovšiemu obvineniu.

    Polícia obvinila podnikateľa 11. apríla v inej kauze neodvedenia dane a poistného, za akú bol v marci právoplatne odsúdený.

    Po marcovom odsúdení Okresný súd Bratislava I vyhlásil konkurz na majetok podnikateľa, keď konkurznou správkyňou sa stala Lenka Ivanová. Tá mala začať zisťovať, aký má podnikateľ majetok. Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR však avizovalo, že urobí dohľad u tejto správkyne. V druhej polovici októbra rezort spravodlivosti vo svojom stanovisku uviedol, že správcovia, ktorí si nevedia poradiť so zákonom, by nemali figurovať v dôležitých konaniach.

    Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykáva si ho v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Ladislavovi B. zároveň prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

    Podnikateľ sa deň po rozsudku prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody, ktorý začal vykonávať vo väzení v Dubnici nad Váhom. 

    - Reklama -