Princ Harry si “pokecal” s Obamom. Pozval ho na hry ranených vojakov

    0
    Britský princ Harry a americký prezident Barack Obama (Autor: SITA)

    Harry, ktorý sám slúžil ako vojenský pilot v Afganistane, sa angažoval v rámci organizácie týchto hier v roku 2014 v Londýne. Podľa jeho slov boli vytvorené na základe americkej verzie podobného športového podujatia Warrior Games, kde súťažia ranení a chorí vojaci.

    Harry uviedol, že to, čoho sa stal svedkom počas svojho nasedenia v Afganistane “zmenilo smerovanie môjho života”, a od toho času sa zaviazal uskutočniť všetko, čo je v jeho silách na pomoc vojnovým veteránom.

    Mladší z dvoch synov následníka britského trónu princa Charlesa sa najskôr stretol s prvou dámou USA Michelle vo Fort Belvoir v štáte Virgínia, kde sa obaja zúčastnili basketbalového zápasu odohraného ranenými vojakmi.

    Harryho neskôr v Oválnej pracovni Bieleho domu prijal prezident Obama, ktorý sa princovi poďakoval za jeho vojenskú službu. Agentúra DPA pripomenula, že išlo o vôbec prvé stretnutie princa Harryho s americkým prezidentom. V rámci neformálneho rozhovoru Obama ďalej vyzdvihol športové podujatie Invictus Games za to, že “spája ranených vojakov z celého sveta..”.

    Nasledujúce športové hry s názvom 2016 Invictus Games sa uskutočnia v Orlande na Floride.


     

    - Reklama -