Primátor Trenčína napísal Ficovi otvorený list. Vieme, čo v ňom bolo a premiérovi sa to zrejme príliš páčiť nebude

    0
    Richar Rybníček, primátor mesta Trenčín (Autor: SITA)

    Primátor mesta Trenčín a zakladateľ strany TOSKA Richard Rybníček napísal v pondelok otvorený list premiérovi Robertovi Ficovi, ktorý zverejnil aj na svojom Facebooku. V liste vyjadruje sklamanie, že si predseda vlády nenašiel čas minulý piatok na stretnutie s ním, hoci zavítal do Trenčína.

    „Vážený pán premiér, som rád, že ste si našli minulý piatok čas na návštevu nášho krajského mesta a aj to, že ste dnes opäť v našom regióne. Rozumiem, že nemáte veľkú chuť sa so mnou stretnúť ako s osobou. Ale predpokladal som, že si nájdete čas na stretnutie so mnou ako primátorom krajského mesta,“ začal v úvode svojho listu Rybníček.

    Trenčiansky primátor chcel Ficovi ukázať, ako modernizácia železničnej trasy v tomto meste zasahuje do životov občanov. V liste tiež Rybníček upozorňuje na havarijný stav cestného mosta a stav Zimného Štadióna Pavla Demitru, aby požiadal o štátny príspevok na rekonštrukciu haly. „Vďaka veľkému projektu štátu, ktorým je modernizácia železničnej trate, som sa domnieval, že budete mať záujem vypočuť si ma, akým spôsobom tento projekt už piaty rok zasahuje do životov Trenčanov a ľudí z okolia. Verte, že by som vám rád aj osobne ukázal stav a dôsledky, ktoré tento projekt štátu, pre meškanie, zanecháva v našom meste. Rovnako by som vám rád ukázal starý cestný most, ktorý je kľúčovým dopravným uzlom do centra mesta a ktorý už je v havarijnom stave,“ upozornil premiéra primátor mesta Trenčín.

    Richard Rybníček na záver vyzval predsedu vlády, aby sa pri najbližšej návšteve Trenčína stretol aj s ním ako primátorom krajského mesta a vypočul si jeho názor. „Prosím vás, keď nabudúce prídete do Trenčína, tak verím, že si ako slovenský premiér budete chcieť vypočuť názor mňa ako primátora krajského mesta o tom, kde by sme nutne potrebovali aj vašu autoritu a angažovanosť vo veciach, ktoré rieši alebo môže vyriešiť vláda,“ uzavrel Rybníček svoj list premiérovi Ficovi.

    Zdroj: Facebook/Richard Rybníček

    - Reklama -