Primára Kaščáka odvolali z funkcie pre 5 eur. Nie, to nie je fór, to je tvrdá realita. Prečítajte si, o čo presne šlo

    0
    Peter Kaščák (Autor: ReproFoto: youtube)

    Peter Kaščák prišiel o miesto na základe rozhodnutia riaditeľa trenčianskej nemocnice Stanislava Pastvu. Podľa portálu Pluska.sk sa práve tento riaditeľ môže stať „symbolom závadnosti a dodržiavania pravidiel v slovenskom zdravotníctve“. Pastva totiž oficiálne odvolal Kaščáka pre spôsobenú škodu a nie pre zamorenie operačnej sály či samotné natáčania videoklipu. Dôvod bol údajne oveľa menší.

    Škoda, ktorú Kaščák podľa vedenia trenčianskej nemocnice spôsobil natáčaním hudobného spotu na operačnej sále, nepresiahla sumu 5 eur. Konkrétne malo ísť o 4 eurá 60 centov. To je pravdepodobne najnižšia spôsobená škoda, za ktorú prišiel vedú zdravotnícky pracovník na Slovensku o miesto. V porovnaní s predraženým nákupom CT-čka do piešťanskej nemocnice, ktoré stálo o 600 000 eur viac, je to len zanedbateľná suma.

    „Nahrávaním videoklipu a následnou dezinfekciou operačnej sály na náklady nemocnice vznikla škoda,“ uviedol na margo odvolania Petra Kaščáka riaditeľ trenčianskej nemocnice Stanislav Pastva. Portál Pluska.sk sa vedenia nemocnice pýtal na konkrétnu výšku škody, ktorá konaním primára Kaščáka vznikla a samotný riaditeľ Pastva redakcii údajne napísal, že celková spôsobená škoda bola 4 eurá 60 centov. Túto sumu nemocnica nepoprela, ale uviedla, že celkovú škodu ešte vyčísľuje. Kaščák sa previnil tým, že kapele Karpatské chrbáty povolil natáčať na operačnej sále klip, v ktorom aj účinkoval.

    Po natáčaní videoklipu bola operačná sála trenčianskej nemocnice znova uvedená do pôvodného stavu podľa hygienických noriem a práve tu vznikla spomínaná škoda. 3,60 eura predstavujú údajne náklady na čistiace prostriedky a 1 euro elektrina.

    Rýchla náhrada

    Kaščáka odvolali v júli a v auguste trenčianska nemocnica vypísala výberové konanie na nového primára gynekologycko-pôrodníckeho oddelenia. Prihlášky môžu záujemcovia podávať do konca septembra. Či sa medzi uchádzačmi objaví aj meno bývalého primára, nie je jasné. Pluska.sk uvádza, že Kaščák údajne dostal ponuku na miesto primára v susednom Česku. Podľa niektorých zamestnancov trenčianskej nemocnice boli za odvolaním Kaščáka z funkcie aj osobné spory s riaditeľom nemocnice.

    - Reklama -