Primár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Trenčíne vystupoval v klipe s názvom Žlčníkový záchvat. Pre túto zábavku prišiel o džob

    0
    Primár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Trenčíne Peter Kaščák (Autor: ReproFoto: youtube)

    Za éry Kaščáka získala trenčianska pôrodnica niekoľko ocenení ako najlepšia pôrodnica na Slovensku. Dôvod, pre ktorý bol odvolaný z postu primára, považuje Kaščák iba za zámienku. „Myslím, že som za svojho pôsobenia kliniku zviditeľnil pozitívnym spôsobom a stala sa rešpektovaným pracoviskom na Slovensku aj v Čechách. Nedošlo k ohrozeniu zdravia ani zdravotnej starostlivosti. Ako reálny dôvod vidím to, že nie každému vyhovuje môj štýl vedenia kliniky a konkrétni ľudia využili túto chvíľu ako zámienku na moje odvolanie,” povedal Kaščák s tým, že nechce veci šiť horúcou ihlou a zatiaľ ostáva v nemocnici. “Určite nedošlo k manažérskej alebo odbornej chybe. Preto to vnímam ako neférovú hru,” dodal.

    Natáčanie klipu neoznámil, teraz musí pykať

    Riaditeľom Fakultnej nemocnice je bývalý mestský poslanec za Smer-SD Stanislav Pastva. Jeho hovorkyňa Petra Gembešová informovala, že primár Kaščák zásadne porušil pracovnú disciplínu, natáčanie neoznámil vedeniu nemocnice a nevypýtal si súhlas. „Pacientky mohol vystaviť zvýšenému riziku infekčných komplikácií,” doplnila. To však Kaščák odmieta, keďže miestnosť v tom čase nebola využívaná a celé natáčanie trvalo pol hodiny.

    Keby som vedel, že mu to spôsobí vyhadzov, tak to nerobíme

    Karpatské chrbáty vedie spevák Branislav Jobus. S Kaščákom sa pozná vyše 30 rokov, keďže odvolaný primár hral v trenčianskej legende Bez ladu a skladu. „Je to obyčajný videoklip. S Petrom Kaščákom sme hrali už v roku 1986 a poprosili sme ho, aby si s nami zahral v klipe. Keby som tušil, že mu to spôsobí vyhadzov, tak to nerobíme. Ale moja fantázia nesiaha až tam, aby ma napadlo, že ho vyhodia z oddelenia, ktoré je už niekoľko rokov najlepšie na Slovensku. Celé natáčanie trvalo pol hodinu. Mám pocit, ako by sme sa vrátili 30 rokov dozadu,” povedal Jobus.

    Klip s názvom Žlčníkový záchvat si môžete pozrieť TU
     

    - Reklama -