Príjemný chlapík, tento Lojzo, zložil Sulík poklonu Hlinovi

    0
    Zľava Richard Sulík a Alojz Hlina počas tlačovej konferencie SMK s lídrami strán SaS, OĽaNO, KDH za okrúhlym stolom v Bratislave 13. apríla 2018. (Autor: TASR)

    Podľa posledných medializovaných informácií sa spolupráca medzi SaS a KDH javí dosť realisticky. Dôvodom sú vyhlásenia lídra kresťanských demokratov, ktorý vzal späť svoj kritické vyjadrenia na adresu sulíkovcov. 

    Hlina so Sulíkom roky neprehovorili. “Liberáli dnes majú slovník ako neonacisti v Drážďanoch a nikoho to tu nevyrušuje,” povedal Hlina ešte v roku 2016 pre Denník N, pričom otvorene priznal, že má na mysli Sulíka. A to bol dôvod na “tichú domácnosť” medzi politkmi. 

    Zdá sa, že karta sa obrátila a Hlina sa po rokoch za svoj výrok nepriamo ospravedľňuje. 

    “V čase, keď som to povedal, to malo nejaký kontext a myslel som to inak. Ale fajn, ak to na tomto stojí a ak s tým má pán Sulík problém, beriem svoje vyhlásenie späť,” reagoval podľa portálu Plus 1 deň Hlina v debate časopisu Týždeň.

    Richard Sulík neskrýva radosť, že Hlina svoje vyhlásenie prehodnotil a šéfovi KDH zložil kompliment, keď na sociálnej sieti o ňom uviedol, že je “príjemný chlapík”.

    “Chvíľu to síce trvalo, ale oceňujem, že svoje tvrdenie vzal späť a tým otvoril priestor pre konštruktívnu debatu a možnú spoluprácu,” stručne komentoval novú situáciu líder liberálov.

    Autor: Redakcia

    - Reklama -