Príde #Sieť o ministerstvo dopravy? Politológovia stranu už pochovali

    0
    Radoslav Procházka (#Sieť) (Autor: TASR)

    “Mňa to neprekvapuje, nasvedčovali tomu aj problémy na sneme #Siete. Pre túto koalíciu je to momentálne výhodné, lebo jej odpadajú prípadné problémy v koaličnej rade,” povedal Baránek. #Sieť teda považuje za mŕtvu. Odchod pätice vzbúrencov vníma z ich strany ako logický krok, ktorý môže napokon posilniť Most-Híd.

    “Pokiaľ ich prijmú, bude otázne, či si nezačne Most-Híd nárokovať na ministerstvo dopravy,” podotkol politológ. Rezort dopravy v súčasnosti vedie nový predseda #Siete Roman Brecely.

    Splácanie dlhov

    Podľa politológa Michala Horského Brecely avizoval, že sa usiluje o istý spôsob dohody vo vnútri strany. “Odchod týchto poslancov zo snemu však už jasne preukázal, že o takéto dohody nestoja,” skonštatoval Horský. Ako podotkol, Most-Híd už aj v minulosti obohatil svoje rady o politikov, ktorí opustili iné strany.

    “V záujme pevnosti vládnej koalície a v záujme strany Most-Híd je tento krok logický. Vládnu koalíciu to upevňuje. #Sieť má iné starosti a odchod svojich poslancov zrejme oželie,” uviedol politológ s tým, že táto strana už voľbou nového predsedu jasne preukázala, že preferuje splácanie dlhov pred svojím oživením.

    Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík svoj odchod zo #Siete zdôvodňujú dlhodobou nespokojnosťou s fungovaním strany.

    - Reklama -