Pridajte sa k džihádu! Nemáme čas, umývame si vlasy a striháme si nechty, reagujú ľudia na výzvy IS

    0
    Bojovníci radikálnej organizácie Islamský štát (Autor: SITA)
    „Čo by mohlo byť príťažlivejšie ako pridať sa na stranu militantov z IS a podieľať sa na každodenných zverstvách a nikdy nekončiacej občianskej vojne?“ pýta sa s nutnou dávkou sarkazmu portál Times of Israel, ktorý sa zaoberá skôr reakciami ľudí ako samotnou výzvou vodcu IS. Moslimovia na Twitteri neváhali a spustili v reakcii na výzvu džihádistov lavínu vtipných komentárov.

    Humorom proti teroru 

    Abú Bakr Bagdádí, vodca takzvaného Islamského štátu, v najnovšom vyhlásení vyzval moslimov, najmä zo Saudskej Arábie, aby sa pridali na stranu IS. Užívatelia sociálnej siete Twitter sa však postavila na odpor s humorom. Moslimovia začali v nedeľu spontánne reagovať najrôznejšími vtipmi o tom, čo všetko je pre nich momentálne dôležitejšie ako bojovať po boku džihádistov. 
     
    Upravovanie televíznych kanálov, štúdium na skúšky alebo čakanie na ďalšie časti filmovej ságy Hviezdne vojny, to všetko je pre moslimov na Twitteri oveľa dôležitejšie ako boj proti ľuďom, ktorí vyznávajú iné náboženstvo ako islam, tak ako ich k tomu vyzýva IS. 
     

     
    „Sorry, umývam si vlasy,“ zdôvodňuje svoje rozhodnutie nepridať sa k džihádistom jedna z používateliek Twitteru. Osobná hygiena bola častým dôvodom, ktorý moslimovia na sociálnej sieti vymysleli ako vtipný dôvod, prečo sa nemajú ani v najmenšom chuť pridať na stranu radikálov. „Sorry, som zaneprázdnený strihaním si nechtov na nohách!“ zdôvodňuje svoju neúčasť na džiháde ďalší z používateľov sociálnej siete. 
     

     

    - Reklama -