Prichádza Slota o majetky? O megavilu v Chorvátsku vraj prišiel. Leto tu trávil sám pri fľaške alebo na jachte

    0
    Ján Slota s manželkou Ľubomírou (Autor: SITA)

    Bývalý politik, ktorý je známy svojou láskou k luxusu, si žije nad pomery už niekoľko rokov. Svoj majetok však nikdy presne nepreukázal a tvrdil, že všetok luxus si len prenajímal. Obrovská vila na pobreží, v ktorej sa nachádzajú štyri samostatné apartmány, nebola výnimkou. Podľa niekdajšieho vplyvného poslanca patrila firme jeho kamaráta z Beninu, Georgovi Dossuovi Gansému. Spomínanou spoločnosťou je firma Laganj a v chorvátskom obchodnom registri až donedávna všetky informácie sedeli.

    Podľa zistenia plusky.sk však nastala zmena. V obchodnom registri prímorskej krajiny je už pri firme Laganj ako majiteľ a zakladateľ evidovaný práve Ján Slota. Vila mu však už nepatrí. Laganj totiž tri roky po sebe neodovzdala úradom žiadne doklady či účtovné uzávierky a pri záťahu chorvátskych úradov na neporiadnych podnikateľov to teda schytal aj Slota. Firmu vymazali z obchodného registra, na katastri však ako majiteľ vily zapísaná ostala. Znamená to, že vila de iure nikomu nepatrí a Slotu v budúcnosti čakajú opletačky s úradmi.

    O tom, že do vily nechodil nik iný ako Slota s rodinou, porozprával reportérom aj jeho chorvátsky sused pán Bandurina, ktorý sa o vilu v Slotovej neprítomnosti stará. Podľa neho tam Slota už tak často nechodí a vlani trávil väčšinu času sám pri fľaške alebo na jachte.

    Samotný Slota sa k prípadu vyjadriť odmietol a novinárom pohrozil žalobou.  

    - Reklama -