Priaznivci slovenskej pravice zbili na proteste v Žiline muža, ktorý hádzal vajcia po Kotlebovi

0
Útok na Róberta Mihályho počas protestov proti utečencom v Žiline (Autor: ReproFoto: youtube)

Róbert Mihály v rozhovore pre aktuality.sk uviedol, že má narazené koleno a po útoku ho museli údajne ošetriť v nemocnici. S políciou mal však problémy len on. Muži, ktorí ho napadli, keď začal po Marianovi Kotlebovi hádzať vajcia, sa zatknutiu vyhli. Polícia nechce vyjadrenia Róberta Mihályho komentovať, pretože objasňuje jeho čin ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

„Ak má občan podozrenie z protiprávneho konania – priestupok alebo trestný čin, môže, samozrejme, podať oznámenie na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru,” odkázal žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Podľa svedkov Mihály prerušil príhovor Mariana Kotlebu a celú demonštráciu tým, že sa dostal cez niekoľko policajtov, ktorí chránili ohlásenú demonštráciu kotlebovcov, začal vykrikovať protifašistické heslá a následne hodil smerom na pódium niekoľko vajec. Potom sa na neho vrhlo niekoľko účastníkov antiimigračne orientovanej demonštrácie, ktorí ho strhli na zem, kde ho kopali až do príchodu mužov zákona.

Na zásah proti aktivistovi Mihálymu, ktorý narušil protest slovenských pravičiarov, vyzýval políciu samotný Marian Kotleba. V sobotu vyšli v Žiline do ulíc aj dve stovky aktivistov, ktorí protestovali proti rasovej neznášanlivosti a diskriminácii. Chceli údajne zabrániť tomu, aby protest kotlebovcov prerástol do takých rozmerov, ako júnové protesty proti utečencom v Bratislave.

Celý článok s vyjadreniami Róberta Mihályho si môžete prečítať TU

Video z protestu v Žiline si môžete pozrieť TU

- Reklama -