Pri neľútostnom útoku Talibanu na letisko v Kandahári prišlo o život 46 ľudí

    0
    Na letisko v Kandahári zaútočili teroristi z Talibanu. (Autor: youtube)

    Posledný útok Talibanu stál 46 životov vrátane civilistov, bezpečnostného personálu a členov extrémistickej skupiny. Letisko bolo akýmsi mixom základne NATO s civilnými objektmi a páchatelia na tomto území od utorka zadržovali rukojemníkov. Celý incident sa začal vniknutím Talibancov cez hlavnú bránu komplexu. Afganský minister obrany informoval, že bolo zabitých 37 civilistov, deväť členov Talibanu a 35 ľudí bolo zranených. O útoku informoval zahraničný portál televízie BBC.

    Na adresu „incidentu“ sa zniesla vlna kritiky vzhľadom na bezpečnostné procedúry objektu letiska, ktoré mali zabezpečiť afganské národné bezpečnostné jednotky. Podľa kritiky bolo prepašovanie zbraní teroristami až príliš jednoduché a ľahké. Riaditeľ letiska Ahmadullah Faizi tvrdí, že v „pasci“ sa ocitli hlavne tí ľudia, ktorí čakali na let do Indie.

    Najčerstvejším víťazstvom Talibanu v poslednom čase je obsadenie mesta Kunduz na severe Afganistanu. Násilie vyvolané militantnými skupiny v tejto oblasti sa zvýšilo po odchode vojakov NATO. Taliban aktérov tohto teroristického činu nazýva „hľadačmi martýrstva“, ktorí prišli zasadiť „hromový útok“ všetkým, čo sa na letisku nachádzali.

    - Reklama -