Pri hraniciach s Gazou zastrelili izraelskí vojaci 52 Palestínčanov

    0
    Palestínski demonštranti vykrikujú heslá a zapaľujú pneumatiky počas protestu na hraniciach Izraela s pásmom Gazy. (Autor: TASR)

     Pri ostrej izraelskej streľbe utrpelo zranenia približne 1200 Palestínčanov.

    Podľa izraelskej armády boli traja Palestínčania zabití, keď sa snažili umiestniť pri pohraničnom plote výbušné zariadenie. Na protestoch sa zúčastnilo viac ako 35.000 Palestínčanov, uviedla armáda s tým, že demonštranti hádžu na vojakov zápalné bomby, kamene a iné predmety.

    Protesty Palestínčanov sú namierené proti pozemnej, vzdušnej a námornej blokáde pásma Gazy, ako aj proti otvoreniu amerického veľvyslanectva v Jeruzaleme, naplánovanému na pondelňajšie popoludnie.

    Izrael varoval v pondelok obyvateľov pásma Gazy, aby sa počas plánovaných hromadných protestov nepribližovali k izraelským hraniciam, lebo tým môžu ohroziť svoje zdravie alebo život.

    Izrael “zasiahne proti akémukoľvek pokusu o poškodenie bezpečnostného plota alebo proti pokusom o ohrozenie zdravia príslušníkov izraelských ozbrojených síl,” uvádza sa na letákoch, ktoré v pondelok nad pásmom Gazy zhadzovali lietadlá izraelských vzdušných síl.

    - Reklama -