Pri Calais rastie nová Džungľa, a nie jedna, ale hneď niekoľko. Briti sa obávajú novej vlny migrantov

    0
    Migranti nesú vrecia so svojimi osobnými vecami pri severofrancúzskom meste Calais (Autor: TASR)
    V blízkosti Calais vyrastajú podľa britského portálu Express nové tábory migrantov, ktoré sú síce oveľa menšie, než bola Džungľa, ale je ich údajne viacero. Panujú vraj preto obavy, že budú aj tento rok pokračovať pokusy migrantov o prekročenie britsko-francúzskej hranice. 
     
    Práve nelegálne tábory na severnom pobreží Francúzska sú prestupnou stanicou na ceste do Veľkej Británie, ktorá je pre mnohých migrantov prichádzajúcich do Európy vytúženým cieľom podobne ako Nemecko. Dostať sa cez Lamanšský prieplav však nie je pre ilegálnych prisťahovalcov také jednoduché. Eurotunel chráni po novom stena vybudovaná z britských dotácií. Tá bráni migrantom, aby sa snažili dostať na korby nákladných áut smerujúcich do Británie. 
     
    Popri diaľnici pri Calais, ktorá smeruje do Eurotunela, vznikli z britských dotácií kontrolné stanovištia, ktoré majú zabrániť migrantom, aby naskakovali do nákladných priestorov prechádzajúcich kamiónov. Pri týchto nebezpečných pokusoch zomreli od začiatku migračnej krízy desiatky ľudí. 
     
    Rozpustenie Džungle podľa šoférov, ktorí prechádzajú často cez francúzsko-britské hranice, nič nezmenilo a problém sa iba presunul trochu ďalej od Calais. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -