Prezidentské voľby. Máme prvé výsledky

    0
    Čaputová, Šefčovič (Autor: TASR)

    Výsledky jednotlivých agentúr sa rôznia, no pri všetkých má viac percent Zuzana Čaputová.

    Podľa výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR pri 41,81 percentnej volebnej účasti vo voľbách vyhrala Zuzana Čaputová s 58,40 %, Maroš Šefčovič získal 41,59 % hlasov

    Podľa prieskumu agentúry Median SK pre RTVS až 30 % voličov ĽSNS sa rozhodlo voliť Zuzanu Čaputovú. Vysoké percentá hlasov získala aj od voličov Bélu Bugára, Františka Mikloška a Milana Krajniaka.

    Vo volebnom štábe Zuzany Čaputovej je aj Robert Mistrík, ktorý ku predbežným výsledkom povedal: “Nezvyknem sa obzerať späť. Nechcel som trieštiť sily a považoval som to za veľmi dôležité a dobré gesto, ako vidíme dnes výsledok.” Zdôraznil, že Slovensko počnúc komunálnymi a pokračujúc týmito prezidentskými speje k úspešnej zmene. “Slovensko je tehotné na zmenu,” skonštatoval. 

    Do štábu Maroša Šefčoviča prišiel aj Peter Kažimír, ktorý prezidentského kandidáta považuje za skvelého človeka a “prišiel s ním stráviť dôležité okamžiky”. “Nemám rád prekvapenia, ale dnes by som si jedno želal,” povedal ešte stále minister financií.

    Podľa predbežných výsledkov v jednotlivých krajoch, výrazne vyhráva Zuzana Čaputová v Bratislavskom 73,74 %, v Trnavskom 65,68 krajoch, v Trenčianskom kraji je to tesnejšie, tu získala 51,69 % a Maroš Šefčovič 48,30 %, v Nitrianskom kraji má Čaputová 58,06 %, v Žilinskom opäť tesnejšie výsledky, keď získala 50,96 % a druhý kandidát 49,03 %, v Banskobystrickom kraji 55,51 % pre Zuzanu Čaputovú a neceých 45 % pre Maroša Šefčoviča, v Košickom kraji je zatiaľ prvá Zuzana Čaputová s 58,42 % hlasmi, Šefčovič má 41,57 %. Jediný kraj, kde zatiaľ od začiatku sčítavanie vedie Maroš Šefčovič je Prešovský: M. Šefčovič vedie s 51,03 % hlasmi.

     

    Sledujte výsledky volieb TU

     

     

    - Reklama -