Prezident Kiska vymenoval piatich sudcov. A hneď ich zaúkoloval

    0
    Prezident Andrej Kiska počas prejavu v NR SR (Autor: TASR)

    Sú nimi Vladimír Gurka (Okresný súd v Starej Ľubovni), Katarína Muráriková (Okresný súd v Martine), Jana Škrabáková (Okresný súd v Piešťanoch), Zuzana Straňáková (Okresný súd v Piešťanoch) a Katarína Šubjaková (Okresný súd v Malackách).

    Kiska sudcov vyzval, aby robili dobré rozhodnutia v prospech slušných a poctivých ľudí, s pokorou voči postaveniu, ktoré majú. Verí, že budú otvorení a ochotní hľadať dobré odpovede aj na nepríjemné otázky. Zaželal im, aby sa im darilo.

    Zastevte nedôveru

    “My, všetci občania tejto krajiny, si veľmi želáme, ale aj veľmi potrebujeme, aby sa vám naozaj darilo, aby ste rozhodovali rýchlo alebo v primeranom čase, aby všetky vaše budúce rozhodnutia niesli jasnú pečať zákonnosti, spravodlivosti a rovnosti pred zákonom,” prihovoril sa Kiska novým sudcom.

    Iba tak možno podľa neho zastaviť rastúcu nedôveru ľudí v štát a prinavrátiť im vieru v krajinu a inštitúcie, že vedia riešiť situácie v normálnom čase a na určenom mieste. Pripúšťa, že všetci by si vedeli predstaviť lepšie podmienky na prácu. Vidí však snahu súčasného vedenia ministerstva spravodlivosti a súdnych inštitúcií o zlepšenie situácie. Podotkol, že sudcovia vstupujú do prostredia, v ktorom sú zaužívané postupy, čaká ho však premena.

    - Reklama -