Prezeranie extrémistických webov bude protizákonné. S týmto prišli v Británii

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)

    Vo vysielaní televízie Sky News dnes Mayová uviedla, že je celý rad problémov, ktoré treba v Británii riešiť, pričom za jeden z nich označila aj zverejňovanie a šírenie materiálov s obsahom, ktorý sa týka extrémizmu a terorizmu na internete. 

    Avizovala, že britská vláda má v pláne vyhlásiť prezeranie a zverejňovanie takýchto materiálov za protizákonné. Dodala, že vláda chce sprísniť tresty za vyhľadávanie alebo streamovanie takýchto materiálov až do 15 rokov odňatia slobody. 

    V súvislosti s tým britská premiérka poukázala aj na zodpovednosť internetových spoločností. Vyhlásila, že vláda s nimi spolupracuje, “aby nám pomáhali a nedovolili ľuďom páchať teroristické útoky”.

    Mayová dodala, že svoje návrhy v tejto oblasti dnes na zjazde Konzervatívnej strany v Manchestri predstaví ministerka vnútra Amber Ruddová.

    Ruddová, ako upozornila televízia Sky News, poukazuje na nutnosť sprísnenia protiteroristických zákonov v Británii. Vyzýva, aby bola pozornosť venovaná najmä nedostatočným postihom za šírenie extrémistickej propagandy na internete. V súčasnosti je totiž v Británii trestným činom len sťahovanie extrémistických materiálov, ale nie ich prezeranie na weboch. 

    Ruddová sa zasadzuje aj za sprísnenie trestov za šírenie informácií o príslušníkoch polície, tajných služieb a armády.

    - Reklama -