Pretekajú sa v zbrojení. Putin posiela varovanie Západu. Ukáže svoju skutočnú silu v Sýrii

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin (Autor: SITA)

    Tieto strely vypálené  z ponorky triedy Kilo sú podľa portálu The Telegraph jasným dôkazom toho, ako ruský prezident Vladimir Putin ukazuje intervenciou v Sýrii ruskú vojenskú silu.

    Moderné vojenské lietadlá, ktoré sa nikdy predtým nepoužívali, dnes posiela do „sýrskeho neba“,  najlepšie tanky v ruskej armáde bojujú na zemi, ale aj lety riadených striel prudko stúpajú.

    Celý článok v angličtine TU

    Sýrski rebeli však nemajú žiadnu vzdušnú obranu a disponujú s malým množstvom moderných zbraní. Podľa odborníkov je skutočným cieľom Putina upriamiť na seba pozornosť Ameriky a NATO.  The Telegraph tiež pripomína, že od roku 2005 zvýšil Putin vojenské výdavky o najmenej 50 percent, čím chce podľa portálu dokázať, že jeho ozbrojené sily nie sú oproti tým západným v defenzíve. Strely ozývajúce sa zo Stredomoria mali byť toho dôkazom.

    Na druhej strane server upozorňuje na to, že Putin sa zvyšujúcimi výdavkami na armádu dostane vo svojej krajine do nezávideniahodnej situácie. Obyvateľom Ruska bude musieť vysvetliť, prečo v čase „bolestivej a dlhotrvajúcej ekonomickej krízy“ vojenské výdavky stúpajú.  

    - Reklama -