Presná bilancia teroristického besnenia v Istanbule. Známa je aj národnosť atentátnikov

    0
    Príslušníci bezpečnostných zložiek dokumentujú miesto výbuchu na Atatürkovom letisku v Istanbule (Autor: TASR)

    Minister v parlamente tiež informoval o vyššom počte cudzincov zabitých pri útoku, než bolo dosiaľ známe. Podľa jeho slov prišlo o život 19 cudzích štátnych príslušníkov, prevažne občanov arabských a stredoázijských krajín, ako aj Afganistanu, uviedla turecká tlačová agentúra Anadolu, ktorej správu sprostredkovali agentúry AP a DPA. Turecká vláda predtým hovorila o 13 obetiach zo zahraničia. Väčšinu zabitých podľa nej tvorili moslimovia.

    Bilancia 43 mŕtvych nezahŕňa troch samovražedných útočníkov. Zranenia pri útoku na istanbulskom letisku utrpelo ďalších 238 ľudí, z nich 94 bolo dnes naďalej v nemocnici, oznámil úrad istanbulského guvernéra. Turecká agentúra Dogan dnes informovala, že traja atentátnici pochádzali z Uzbekistanu, Kirgizska a juhoruského Dagestanu, čo však zatiaľ turecké úrady oficiálne nepotvrdili.

    Turecká polícia dnes v súvislosti s utorkovým teroristickým útokom vykonala sériu razií na 16 miestach v Istanbule, pri ktorých zadržala 13 ľudí. Traja z nich sú cudzinci. Podobné zásahy prebehli dnes aj na viacerých miestach prístavu Izmir, kde policajti podľa stanice BBC zadržali deväť osôb.

    - Reklama -