Prešiel som okolo demonštrácie ľavice. Zmasakrovaný poslanec AfD má okno, ale niečo si predsa len pamätá

    0
    Poslanec a predseda brémskej AfD Frank Magnitz v nemocnici po útoku (Autor: ReproFoto YouTube)

    Štátne zastupiteľstvo v Brémach bolo podľa nemeckého magazína najprv skúpe na slovo, čo sa detailov týka. Hovorca len uviedol, že prípad vyšetrujú ako pokus o vraždu. Lenže útok vraj zaznamenali bezpečnostné kamery a na zázname je jeho priebeh jasne viditeľný, ale nie je taký, ako ho AfD opísala.

    Podľa magazína Spiegel na zázname idú za Magnitzom dvaja neznámi, tretí ich dobieha zozadu. Jeden z trojice sa na Magnitza odzadu vrhol a udrel ho lakťom do krku. Magnitz spadol a útočníci odišli. Hovorca štátneho zastupiteľstva dodal, že nie sú vidieť žiadne kopance do ležiaceho Magnitza ani to, že by proti nemu niekto zaútočil nejakým predmetom. „Čin sa odohral bleskovo,“ podotkol hovorca. Vyšetrovacia komisia tak spáchaný útok prehodnotila z pokusu o vraždu na závažné ublíženie na zdraví.

    Samotný Magnitz hovorí, že si z útoku nič nepamätá, má „totálne okno“. Vraví, že prešiel okolo demonštrácie ľavice, kde ho zrejme musel niekto spoznať. Potom videl dvoch remeselníkov, ako nakladajú auto. V ďalšom momente už ležal na zemi, jeden z remeselníkov sa nad ním skláňal a hovoril, že zavolá políciu. Magnitz tvrdí, že o fošne, ktorou ho mali útočníci udrieť, a kopancoch mu povedali práve remeselníci, inak by o nich nevedel. Bol presvedčený, že nebyť remeselníkov, ktorí útočníkov zahnali, nebol by nažive. Kedy bude môcť opustiť nemocnicu, nevie, okrem rán a modrín má aj otras mozgu. „V hlave mi stále bzučí,“ povedal. Ale vo svojej nemocničnej izbe už začal prijímať novinárov a televíznych reportérov. Podľa svojich slov si bude v budúcnosti dávať na verejnosti väčší pozor.

    Pôvodné vyjadrenie AfD v Brémach:

    Atentát na Franka Magnitza, poslanca

    „Náš miestny predseda a poslanec Frank Magnitz bol v pondelok napadnutý tromi maskovanými mužmi. Pred budovou na námestí Goetheplatz číhali, kým opustil novoročnú recepciu novín Weser-Kurier. Úderom fošňou ho priviedli do bezvedomia. A keď už bol na zemi, pokračovali kopancami do hlavy. Vďaka odvážnemu zásahu stavebného robotníka útočníci nemohli dokončiť svoj zámer a Frank Magnitz vyviazol živý. V nemocnici teraz leží vo vážnom stave.

    Štátna moc a štátny zástupca v Brémach hovoria, že tento čin bol politicky motivovaný. Budeme pozorne sledovať reakcie politikov z iných strán v nadchádzajúcich dňoch. Nielen Die Linke, ale aj SPD a Zelení podporujú Antifu a jej útoky. To je to, čo ostatné politické sily chcú? Je to vaše chápanie demokracie? Opäť platí, že AfD je cieľom ľavicových útokov, ktoré nie sú odsúdené alebo sú dokonca podporované ostatnými stranami.

    Dnes je v Nemecku čierny deň demokracie.“

    Na Twitteri AfD sa objavilo mnoho súcitných reakcií. Riešil sa aj príspevok poslanca Zelených Cema Özdemira, v ktorom uviedol: „Dúfam, že páchatelia budú čoskoro nájdení a odsúdení. Násilie nie je ospravedlniteľné ani proti AfD. Kto bojuje nenávisťou proti nenávisti, vyhrá zase nenávisť. Nacisti musia odísť, ale metódami právneho štátu.“

     

     

    Zdroj: Twitter/Cem Özdemir

    - Reklama -