Premiér to tak ľahko nerozdýcha. Valí sa na neho jeden škandál za druhým. Najnovšie sa prevalilo, že poradkyňu jeho manželky platili zo štátneho rozpočtu. Ide o desaťtisíce

    0
    Britský premiér David Cameron s manželkou Samanthou (Autor: SITA)
    Akoby kauza Panama Papers britskému premiérovi nestačila, vyťahujú na neho médiá ďalšie prípady, v ktorých podľa denníka The Independent padá tieň podozrenia na zneužívanie verejných prostriedkov. Podľa najnovších odhalení, s ktorými prišiel britský Daily Mail, mala Cameronova manželka Samantha k dispozícii módnu poradkyňu s tučným platom 53-tisíc libier ročne. To je v prepočte vyše 66-tisíc eur. 
     
    Rosie Lyburnová má vďaka Cameronovej manželke dobre platenú funkciu poradkyne, rovnakých asistentov majú aj ministri, ale 28-ročná bývalá modelka radí Samanthe Cameronovej v oblasti dizajnu. Oficiálne je totiž konzultantkou pre imidž. 
     
    Lyburnová je vnučkou bývalého konzervatívneho politika lorda Elliota, a zamestnali ju ako Cameronovej poradkyňu pre imidž vlani po voľbách. Podľa Daily Mail je len ťažko predstaviteľné, že premiérova manželka musí robiť rozhodnutia, na ktoré potrebuje poradcu s obrovským platom. Priemerná ročná mzda v Británii je 26 500 libier. 
     
     
     
    - Reklama -