Premiér so šéfredaktormi slovenských médií na spoločnom stretnutí. Boli sme pri tom. Sme šokovaní, zaznelo viackrát

    0
    Robert Fico a Rbert Kaliňák spolu s Tiborom Gašparom počas stretnutia spolu s devätnástimi šéfredaktormi mienkotvorných médií (Autor: TASR)

    Predseda vlády zavolal šéfov redakcií, aby si priamo od neho vypočuli informácie v oblasti vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Vládni predstavitelia viackrát uviedli, že sú z tejto brutálnej vraždy šokovaní. Informovali, že polícia pracuje s viacerými verziami, najpravdepodobnejšou je tá, ktorá súvisí s prácou redaktora portálu Aktuality.sk. Zároveň premiér šéfredaktorov požiadal o maximálnu spoluprácu, aby sa prípad vyšetril čo najskôr. Opakovane ich ubezpečil, že vláda rešpektuje úlohu médií v slovenskej spoločnosti a vníma slobodu tlače ako nezastupiteľnú súčasť demokratického zriadenia. Šéfredaktori vyhodnotili stretnutie ako produktívne.

    Robert Fico dostal zo strany zástupcov médií aj konkrétne otázky o talianskej mafii či štátnej radkyni Márii Troškovej. Väčšinu skutočností však po dohode s premiérom zverejniť nemôžeme.

    - Reklama -