Premiér sa dnes opäť stretne s ministrami. Pozrite sa, čo bude Ficov kabinet riešiť

    0
    Ilustračná fotografia: rokovanie vlády (Autor: TASR)

    Chýbajúci harmonizovaný rozvoj podpory dopravných prostriedkov a infraštruktúry pre alternatívne palivá bráni podľa rezortu hospodárstva rozvoju úspor z rozsahu na strane ponuky a mobilite na strane dopytu. “Je potrebné vybudovať nové siete infraštruktúry, napríklad pre elektrickú energiu, skvapalnený zemný plyn (LNG), stlačený zemný plyn (CNG), dobudovať siete pre skvapalnený ropný plyn (LPG) a v prípade potreby pre vodík,” podčiarklo MH.

    Ministri budú hovoriť aj o spravodlivejšom systéme sociálnej podpory v oblasti ubytovania študentov, ako aj podpore vysokých škôl pri rozširovaní ubytovacích kapacít a v ich skvalitňovaní. Ide o ciele ministerstva školstva v rámci dlhodobého zámeru vo vzdelávacej, výskumnej, vývojovej a ďalšej tvorivej činnosti pre oblasť vysokých škôl do roku 2021.

    Rezort v materiáli konštatuje, že vysoké školy majú obmedzené kapacity v študentských domovoch a zaostávajú v komforte a v kvalite ubytovania v porovnaní so súčasnými štandardmi. „Príspevok na ubytovanie v rámci dotácii zo štátneho rozpočtu sa prakticky za 15 rokov nezmenil. Študenti, ktorí sú nútení sa ubytovať mimo študentských domovov a zmluvných zariadení vysokých škôl, znášajú celé náklady na ubytovanie sami,” uvádza ministerstvo.

    - Reklama -