Premiér: Ukážte mi, kde je tá mafia a zlikvidujme to

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Opozičné strany sa už opäť hrajú na vyšetrovateľov, prokurátorov i sudcov v jednej osobe. Počkajme na výsledky vyšetrovania a dopátrajme sa pravdy, to je jediná možnosť. Na odvolanie ministerky vnútra dnes nemám žiadny dôvod,” uviedol Pellegrini v reakcii, ktorú TASR zaslal Úrad vlády SR.

    Opozícia vyzýva predsedu vlády Pellegriniho, aby pre kauzu únosu Vietnamca Sakovú odvolal. Nevylučuje, že ak to neurobí, bude iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR na jej odvolanie z funkcie, vyplýva to z vyjadrení predstaviteľov OĽaNO, Sme rodina aj SaS.

    Po výjazdovom rokovan vlády, ktoré momentálne prebieha na východe Slovenska v obci Lekárovce, okres Sobrance, sa stretol s farmármi. Jeden z nich mu povedal, že na Slovensku vznikla novodobá mafia, ktorá nestriela, ale ekonomicky ruinuje. Premiér Pellegrini sa vyjadril, že na Slovensku nebude tolerovať žiadnu mafiu. A teda ani pozemkovú, ani agromafiu, ani hocijakú mafiu v tomto štáte.

    “Ak tvrdíte, že tu nejaká je, ja požiadam všetky orgány, ktoré majú do toho čo povedať, aby ju identifikovali, ak tu je, pomôžte im ukázať, ktorá je tá mafia, dokážme im tú vinu a zlikvidujme takéto konanie. To nebudeme tolerovať, aby tu hocijaké skupiny ovládali nejaké veci,” vyslovil Pellegrini s tým, že to nikdy podporovať nebude. “A v tomto budem vždy na vašej strane,” doplnil. Ako ďalej uviedol, nad nikým nedrží ochrannú ruku

    Počas rozhovoru adresovali farmári premiérovi viaceré svoje problémy. Povedal im, že sa na to bude pýtať. Farmári sa mu poďakovali za to, že si na nich našiel čas, zároveň ho pozvali na spoločné stretnutie. Pellegrini ho prijal s tým, že rád príde, najradšej na reálnu farmu.

    - Reklama -