Premiér Trudeau čelil v predvolebnej debate kritike svojho protikandidáta

    0
    Justin Trudeau (Autor: TASR)

    “Pán Trudeau, ste podvodník a nezaslúžite si vládnuť tejto krajine,” povedal Scheer a dodal, že Trudeau nepodporuje strednú triedu, pôvodných obyvateľov ani feminizmus.

    Trudeau na kritické slová Scheera priamo nereagoval, avšak poukázal na jeho údajné populistické postoje. Takisto obhajoval svoju politiku počas posledných štyroch rokov vlády. Ako uviedol, 900.000 ľudí sa dostalo z chudoby a vzniklo viac než milión pracovných miest.

    Scheer pozornosť upriamoval na Trudeauove škandály, ktoré vyšli na povrch pred niekoľkými týždňami či mesiacmi. V septembri sa napríklad objavili fotografie spred 20 rokov, na ktorých mal Trudeau počas večierku s názvom Arabské noci na škole, kde v tom čase učil, tvár zafarbenú na čierno. Samotný Trudeau sa za “rasistický” mejkap ospravedlnil.

    Jednou z hlavných tém predvolebnej debaty bol aj boj proti klimatickej kríze. Trudeau upozornil na zavedenie dane z oxidu uhličitého a v tejto súvislosti vyzdvihol, že plán jeho vlády je “realistický, ambiciózny a dosiahnuteľný”.

    Parlamentné voľby sa v Kanade konajú 21. októbra. Cieľom Trudeauovej Liberálnej strany Kanady aj Scheerových konzervatívcov je získať v parlamente absolútnu väčšinu.

     

    - Reklama -