Prekvapivé zistenie nemeckých úradov o utečencoch: Väčšina má iba “základku”. Niektorí sú dokonca negramotní

    0
    Utečenci z Eritrey (Autor: SITA)

    Podľa nemeckého úradu až 81 percent utečencov nemá „žiadnu formálnu kvalifikáciu“. Úrad zároveň predpovedá desivú prognózu. Sociálny systém čaká tento rok nápor „minimálne 400-tisíc nových žiadostí“ o nejakú formu podpory.

    Je to totiž práve Nemecko, ktoré čaká najväčší nápor utečencov. Aktuálne sa hovorí až o jednom milióne ľudí. Nemecký denník Bild dokonca hovorí už o 1,5 miliónoch imigrantov. Informuje Blesk.cz.

    Šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker sa v súvislosti s prijímaním utečencov do Európy v nedávnej minulosti vyjadril, že imigranti budú pre Európu posilou, a dokonca ich nazval „talentmi“.

    „Uvedomte si, že tu máme kontinent, ktorý vymiera. Budeme potrebovať ´talenty´. Spoločná azylová politika znamená, že sa budeme musieť zaoberať legálnymi možnosťami emigrácie pre utečencov,“ uviedol.  

    Približne 60 nemeckých univerzít už tento rok oznámilo, že azylanti budú môcť navštevovať prednášky zadarmo. Avšak opierajúc sa o štatistiku nemeckých úradov, túto možnosť pravdepodobne veľa z nich nevyužije.

    - Reklama -