Predražená konferencia pre startupistov má pokračovanie. Padla už aj prvá hlava

    0
    Branislav Šafárik, riaditeľ vládnej agentúry Slovak Business Agency (Autor: SBA)

    Minister hospodárstva reagoval zúžením právomocí riaditeľa vládnej Slovak Business Agency (SBA) Branislava Šafárika na pochybnosti o predraženej konferencii na podporu startupov. Konferencia TechMatch trvá od pondelka do konca tohto týždňa.

    Agentúra bola pôvodne ochotná na organizovanie akcie vynaložiť až 1,4 milióna eur. Až po kritike odbornej, ako aj laickej verejnosti vyhlásila, že to bude menej.

    Minister Vazil Hudák preto ešte v utorok navrhol mimoriadne rokovanie správnej rady SBA, ktorá prijala uznesenie o zúžení právomocí riaditeľa. „Generálny riaditeľ SBA je povinný zdržať sa uzatvárania zmlúv s finančným alebo iným majetkovým plnením v mene agentúry,“ povedala hovorkyňa ministerstva Miriam Žiaková. „Toto obmedzenie trvá až do odvolania alebo do iného rozhodnutia správnej rady,“ dodala.

    Šafárik môže uzatvárať len drobné zmluvy do 4 000 eur alebo dohody v rámci pracovnoprávnych vzťahov. Ďalšie rozhodnutia závisia podľa Hudáka od výsledkov auditu, ktorý poslal do SBA ešte minulý týždeň.

    Podľa informácií denníka SME by mal byť Šafárik odvolaný z funkcie pravdepodobne na budúci týždeň. S rozhodnutím sa má čakať do ukončenia konferencie, ktorá trvá do piatka.

    - Reklama -